Дом за стари хора гр. Разлог

ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА
С ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ЛЕЖАЩО БОЛНИ
ГР. РАЗЛОГ

Намира се на изхода на града в посока гр. Банско. Умерен планински въздух и с изглед към Пирин. Добри транспортни връзки с населените места в района. 

ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА С ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ЛЕЖАЩО БОЛНИ ГР. РАЗЛОГ предлага целогодишни социал-ни услуги с откъсване от обичайната домашна среда на регионално и национално ниво. Обслужваните лица са над 60 годишна възраст, които сами не могат да организират живота си. Разположен е в двуетажна сграда, а отделението за лежащо болни - в едноетажна сграда с голям двор и градина, с обща площ 5100 м2. Общ капацитет (45) места, от тях (8) за лежащо болни.


Легло в стая, санитарен възел и баня, постелно бельо, осветление, отопление. Ежедневно почистване на стаите и сградата. Подпомагане при извършване на личния тоалет.

Осигурява качествена и здраво-словна храна (закуска, обяд и вечеря) по диети, която се приготвя в добре обзаведена кухня и столова с телевизор.

Изпиране на дрехи, гладене в перално помещение с професионални перални, сушилка, рафтове за дрехи и постеловъчно бельо, изкърпване, шевна машина и маса за гладене.

 Денонощно качествено медицинско обслужване, съдействие при осигуряване на здравни грижи и закупуване на лекарства.

Образователни услуги - вестници, списания, компютри, Интернет, дневна - обзаведена с дивани, маси, телевизор, кафе машина.


Приспособен за хора с увреждания - рампи, указателни табели система за повикване снабдена с леснодостъпен бутон и алармен сигнал.


За осигуряване на достоен и спокоен живот в дома, се грижи квалифициран и професионално подготвен персонал от медицински специалисти, социален работник, трудотерапевт, санитари, кухненски работници и друг помощен персонал.

Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт

гр. Разлог ул. “Стефан Стамболов” №1

0747/80095 - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

ob_razlog@bcmesta.bg

ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.