Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Кукерската група от Разлог с награда от XXX Международен фестивал на маскарадните игри "СУРВА" 2024

Дата на публикуване: 29.01.2024
Последна актуализация: 29.01.2024

 

"Поклон, творци на непреходната „Старчева“!

Вие отстоявате достойно разложките ценности и традиции, хубост и непреходна слава. „Старчевата“ я има благодарение на всички вас, на цял град и община.

На онова, невидимо усещане за съпричастност към една традиция, пренесена от вековете, жива днес, но жива и утре, защото е вкоренена здраво в духа и сърцето на хората от община Разлог.

Поклон, ПАЗИТЕЛИ НА ТРАДИЦИЯТА!" - инж. Красимир Герчев, Кмет на община Разлог

Смесената кукерска група от млади и стари пазители на традициите, жители на седемте квартала на Разлог и Бачево, достойно спечелиха Бронзов медал за ПОДДЪРЖАНЕ И ПРЕДАВАНЕ НА МЕСТНАТА ТРАДИЦИЯ - категория “Сурвакари” от юбилейното издание на Международен фестивал на маскарадните игри "СУРВА".

В събота десетки чауши и над 250 млади и стари, пременени в традиционни разложки облекла, докоснаха с духа на вековната традиция “Старчевата” всички жители и гости на площада в Перник, извивайки пъстри хора, наричайки за здраве и берекет.

Със своето представяне, Градът пазител на традициите спечели поредното си отличие от фестивала и зае заслужена челна позиция в категория “Награда на публиката”, с призвание от 11,12 % от общия вот.

Община Разлог изразява своята благодарност и признателност към организаторите на фестивала - Община Перник, както и към всички подкрепили Разлог в SMS - гласуването.

 

 

снимки - https://www.facebook.com/ob.razlog/posts/pfbid02JMzek1uVMLLh3RTBWenc9isfEGZpDGmtdiofFF5Uh4Wccpvqjtz3S6NYg8jrRmHHl

 

Радост Василева