Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Започнаха номинациите за “Спортист на годината” 2023

Дата на публикуване: 17.11.2023
Последна актуализация: 17.11.2023


За втора поредна година Община Разлог ще отдава заслужената почит и признателност към състезатели, треньори и спортисти, с постигнати успехи и заслуги за развитието на спорта в общината през 2023-та година. 


В срок до 30-ти ноември 2023-та година всички спортни клубове, със седалище и дейност на територията на община Разлог, могат да номинират неограничен брой състезатели и спортни дейци в няколко категории, посочвайки постигнати резултати на национални и международни състезания през настоящата година.


И през 2023-та година Община Разлог ще отличи спортните клубове, участвали активно в масови спортни мероприятия, организирани от Община Разлог през 2022 г, както и спортни деятели, със заслуги за развитието на спорта на територията на общината.


В същата категория спортните клубове имат възможност да предложат за номинация и свои бивши атлети - като мотивират предложението си и приложат кратка биографична справка и състезателен резултат през настоящата година.


След изтичане крайния срок на номинациите, треньори на спортни клубове от община Разлог, компетентна комисия от Община Разлог и спортни журналисти ще определят, чрез гласуване, победители в различните категории.


Попълнена номинационна карта (БЛАНКА), която може да бъде открита на сайта на Община Разлог, следва да бъде изпратена на електронна поща: info@razlog.bg, в срок до 30. 11. 2023 г. 


РЕГЛАМЕНТ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ЗА 2023 ГОДИНА ЗА ОБЩИНА РАЗЛОГ


НОМИНАЦИИ:
Номинациите могат да се правят от спортни клубове, със седалище и дейност на територията на община Разлог, до кметът на община Разлог, в срок до 30. 11. 2023 г. Всеки клуб може да номинира неограничен брой състезатели, отбор, спортни деятели и треньори, със съответната мотивировка, като се посочат постигнатите резултати през календарната 2023 г.
Номинираните състезатели и отбори следва да бъдат картотекирани към спортна организация, със седалище и дейност на територията на община Разлог.

КАТЕГОРИИ:
Спортист на годината - участват спортисти (без ограничение във възрастта), предложени от спортните клубове, с призови класирания през настоящата 2023-та годината от Олимпийски игри 2020г., официални Световни, Европейски, Балкански, Държавни първенства и Национална купа ’’България”, както и от държавни, зонални, регионални и общински турнири.
Перспективни състезатели - участват спортисти, предложени от спортните клубове, които са завоювали призови класирания през годината от Международни, Държавни първенства и Национална купа „България”, както и от държавни, зонални, регионални, общински турнири през 2023-та година. Спортните клубове могат да номинират за „Перспективен състезател“- спортист - родом от община Разлог или с родител/ настойник от община Разлог, като мотивират предложението си и приложат кратка биографична справка и състезателен резултат.
В предходните две категории могат да се включат и спортисти от колективните спортове, които са отличени с индивидуални награди на официални Международни и Национални първенства или турнири, и/или са част от националните отбори по съответния спорт.
Почетни награди за постижения и заслуги за развитието на спорта в община Разлог на спортни деятели, навършили кръгли годишнини през 2023 г..
Почетни награди за активно участие в масови спортни прояви, организирани от Община Разлог през 2023 г..
Всеки спортен клуб може да посочи неограничен брой номинации, в отделните категории. Постигнатите успехи се посочват кратко и ясно (място и ранг). За допълнителни уточнения се попълва графа Допълнителни бележки и информация.

Попълнената номинационна карта (БЛАНКА) следва да бъде изпратена на електронна поща: info@razlog.bg, в срок до 30. 11. 2023 г.

  

Номинации
Дата на публикуване: 17.11.2023