Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите сватби

Дата на публикуване: 19.11.2023
Последна актуализация: 19.11.2023

В навечерието на Деня на Християнското семейство, 30 “Златни” и 20 “Сребърни” юбиляри, подновиха заедно своите брачни обети, а за свои символични кумове избраха инж. Красимир Герчев (кмет на община Разлог) и неговата съпруга Ирина.

В събота вечер 50 празнуващи двойки от цялата община бяха дарувани с китка здравец от младо семейство и заедно преминаха под празнична арка, по пътя отново към заветното “ДА”.

Вълнуващия и емоционален момент юбилярите споделиха със своите кумове - семейство Герчеви, както и семействата на зам.-кметовете инж. Костова и г-н Зайков, пред които положиха подписите си в Летописната книга “Златни и Сребърни сватби на община Разлог”- пазител на вечната любов и вярност на стотици семейства.

С пожелания за още дълги години семейно щастие, любов и разбирателство, кметът на община Разлог връчи на всички празнуващи специални брачни свидетелства. В знак на благодарност, както повеляват българските традиции и обичаи, семействата даруваха своите кумове с китка здравец, бяла кърпа и точилка, с които бе поведено и кумското хоро. Тържествената церемония продължи със специална изненада от семейство Герчеви- танцов поздрав, с участието на Танцов състав “Рилска самодива” - с. Бачево.

В празничната вечер бяха предадени от ръцете на “Златните” юбиляри в ръцете на “Сребърните” и символите на любовта - обредна питка и пламъкът на семейния огнище. С наричания за семейно щастие и любов, традицията продължи и към най-младото семейство, с посланието да растат и да се множат жителите на общината.

През 2023-та година общо 135 семейства от цялата община празнуват 50 и 25 години семеен живот. Организаторите на празничното събития, с история от 1985-та година, ще уважат и всички юбиляри, които нямаха възможност да присъстват на церемония. През следващите дни, служители на Община Разлог и Обреден дом- град Разлог ще посетят и останалите пазители на семейното огнище, които ще получат своите юбилейни брачни свидетелства с печата на Община Разлог.

Репортаж от "Златните" и "Сребърни" сватби очаквате в предаването "100% будни" по БНТ 1, на 20.11.2023 година (запис може да намерите и в социалните мрежи на Община Разлог и БНТ-Благоевград)

Очаквайте още снимки от празничното събитие във Facebook-страницата на Oбщина Разлог, в следващите часове. Всички семейства, които присъстваха на събитието, ще получат кадри от церемонията на хартиен носител, в най-скоро време.