Вторник, 07 Юни 2022

Фестивалът "Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра" събира в село Баня стотици любители на българския фолклор

Разложкото село Баня ще посрещне участници от цяла България за петото издание на фолклорния фестивал "Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра".

Стотици любители и изпълнители на българския фолклор си дават среща в Баня, където на една сцена ще представят богатството, многоликостта и пъстротата на българския фолклор. На 27 август (събота) от 16:00 часа, на сцената на Старата Българска (Римска) баня, ще звучат песни, ще се вият дълги хора, ще се пресъздават обичаи от различни краища на страната.

Съставите ще се състезават в няколко категории, а компетентно жури ще отличи победителите. Фестивалът ще започне с дефиле на участниците от Читалище ,,Просвета-1908" до Старата Българска баня и ще завърши с Гала вечер, на която ще бъдат наградени съставите-победители. Тази година фестивалът ще бъде с конкурсен характер, а жури от професионалисти в областта на музиката и танците ще оценява изпълненията и ще отличи най-добрите. Курортното село Баня ще бъде огласено от звуците на българските народни песни и разлюляно от традиционните български хора и танци. Малки и големи ще свирят, пеят и играят в Баня - едно от най-красивите села в Разложката котловина.

Организатори на фолклорната проява са Кметство село Баня и НЧ "Просвета-1908".

Всеки, който желае да се включи във фестивала трябва да попълни заявка за участие. Попълнените заявки ще се приемат до 29 юли 2022г. на адрес: село Баня, общ. Разлог, ПК 2778, ул. "Ангел Даракчиев" 6, за НЧ "ПРОСВЕТА-1908" или на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. За повече информация и въпроси относно участието, моля свържете се с Надежда Кехайова - секретар на НЧ "Просвета-1908" - село Баня, тел.: 0898 772 821.

Прочетена 294 пъти
Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт
ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.