Петък, 16 Февруари 2018

Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Разлог

Написана от

ОБЯВЛЕНИЕ
По реда на чл. 26, ал. 2 и ал. 3 от Закона за нормативните актове

Община Разлог, на основание чл.26, ал.2 и чл. 3 от Закона за нормативните актове, съгласно който в процеса на приемане на нормативен акт се провеждат обществени консултации с гражданите и юридическите лица, обявява публично обсъждане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за администриране и определяне на местните такси и цени на услуги на територията на гр. Разлог. Проектът се публикува за провеждане на обществени консултации, като се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища по проекта в Общински информационен център за обслужване на граждани- гр. Разлог, ул.„ Шейново“ № 2 или на електронния адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
М О Т И В И
За приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Разлог: Съгласно чл. 9 от Закона за местните данъци и такси Общинският съвет приема наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Разлог. Съгласно чл. 12 от Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Разлог промени в размера на местните такси и цени на услуги и определянето на цени на нови услуги се извършват с решение на общинския съвет.
Природното и ресурсно разнообразие е важен фактор за икономическия просперитет на Община Разлог. Приемане от Общински съвет – Разлог на предложения проект за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Разлог се обуславя от необходимостта от изменение на таксите за водовземане от минерални води и по-конкретно диференциране на таксите от различните находища на минерална вода с цел насърчаване на стопанската инициатива и в интерес на икономическото развитие на общината.
Целите, които се поставят за приемане на промените в наредбата са стимулиране на стопанската инициатива в населени места с потенциал за развитие на разнообразни икономически дейности чрез оптимално усвояване на природни ресурси, а именно- минералната вода.
Финансови и други средства, необходими за прилагането на промените в наредбата: За прилагането на измененията и допълненията в наредбата не са необходими допълнителни финансови средства.
Очаквани резултати: Устойчиво развитие на населените места и повишаване на благосъстоянието на населението чрез рационално използване на водните ресурси.
Приложение: Проект на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на Община Разлог.

Прочетена 881 пъти
Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт

гр. Разлог ул. “Стефан Стамболов” №1

0747/80095 - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

ob_razlog@bcmesta.bg

ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.