Сряда, 04 Май 2022

Община Разлог беше домакин на международна работна среща с участници от осем държави

Написана от

Община Разлог беше домакин на транснационална среща по проект IoTXchange, в която взеха участие представители на Община Фундао (Португалия), Община Додони (Гърция), Агломерация Невер (Франция), Местна община Йелгава (Латвия), Община Онге (Швеция), Община Кежмарок (Словакия) и на финландския университет „Åbo Akademi“.
Срещата беше официално открита от инж. Венцислав Гърменов – временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог, който подчерта важността на проекта и голямата отговорност за повишаване на степента на дигиталнизацията на територията на общината.
Срещата се проведе в два последователни дни. През първия ден партньорите по проекта поставиха фокус върху Интегрираните планове за действие, основаващи се на решения предоставени от Интернет на нещата (Iinternet of Things), с които да се повиши качеството на живот в малките и средните градове от Европейския съюз. Планът на община Разлог се съсредоточава върху четири основни теми в сферата на Интернет на нещата: Образование, Публични услуги, Качество на живот, Туризъм и културно наследство.
Вторият ден от срещата беше посветен на обсъждане на административни, финансови и комуникационни въпроси по изпълнение на проекта. Домакините от Разлог не пропуснаха възможността да представят територията на общината, чрез посещения на място.
Изпълнението на проект „Internet of Things as a policy instrument for the city change“,
IoTXchange ще даде възможност за ускорено приемане на нови дигитални технологии, които да модернизират инфраструктурата и услугите на града. Проектът се финансира по програма за междурегионално сътрудничество URBACT III, съфинансирана от Европейски фонд за регионално развитие.

Прочетена 386 пъти

Галерия със снимки

Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт
ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.