Понеделник, 06 Септември 2021

РАЗЛОГ ЧЕСТВА ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО

Написана от

Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 6 септември 1885 г. е една от бележитите дати в новата българска история. На този ден се случва едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава. Съединението е една от най-славните страници от българската история. То не е само спонтанна и справедлива корекция на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България.
Разлог отбеляза Деня на Съединението с честване пред паметника на Васил Левски. Под звуците на духова музика венци и цветя поднесоха: инж. Венцислав Гърменов – зам. кмет по социалните дейности, Иван Димитров- Народен представител в 46-то Народно събрание, Исторически музей – Разлог, НЧ ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, Център за обществена подкрепа – гр. Разлог, Център за настаняване от семеен тип, политически партии, признателни граждани.
Организатори на събитието са Община Разлог, Исторически музей - гр. Разлог и НЧ Разлог „15.IX. 1903 – 1909 г.“.
Поклон пред смелостта и подвига на онези наши деди, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи.

Прочетена 501 пъти

Галерия със снимки

Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт

гр. Разлог ул. “Стефан Стамболов” №1

0747/80095 - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

ob_razlog@bcmesta.bg

ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.