Вторник, 24 Октомври 2017

Кметът на Община Разлог откри обновената сграда на СУ „Братя Каназиреви“

Написана от

На празника на град Разлог кметът инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова и директорът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ г-жа Мариана Попадийна прерязаха лентата на санираната сграда на училището.

Събитието е част от дейностите, заложени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог-сгради на образователната инфраструктура”, Договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-2.001-0027-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Водосвет на обновената сграда извърши Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, а кметът инж Герчев поздрави учениците и учителите, които ще ползват сградата, като им пожела крепко здраве и успехи .

По проекта в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” – град Разлог е изпълнено топлинно изолиране на външните стени, топлинно изолиране на покрива и на пода, подменени са прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, подменена е отоплителната инсталация, изградена е соларна инсталация от 40 слънчеви колектора за затопляне на водата на басейна в училището, обновена е цялостната визия на училището.
Изпълнението на проекта ще доведе до достигане на по-висок клас на енергопотребление в СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", намаление на крайното енергийно потребление, а с това и до намаляване на разходите за електрическа енергия, косвено ще се достигне до намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог.

Община Разлог има целенасочената политика за инвестиции в образователната инфраструктура и за повишаване комфорта на ученици и учители по време на образователния процес.

На тържествената церемония по рязане на лентата присъстваха ръководството на Община Разлог, служители от администрацията, общински съветници, жители и гости на града.

Прочетена 1125 пъти
Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт
ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.