Четвъртък, 19 Ноември 2015 08:45

Приключи турнирният сезон за "Пирин Голф и Кънтри Клуб" за 2015 година, игрището остава отворено и през зимата

Написана от 

В Разлог се проведе турнир за Президентската купа на Пирин Голф и Кънтри Клуб.  84 участници се регистрираха за ежегодният голф турнир „Президентска купа“. Въпреки че времето остана слънчево до последно, силният вятър се оказа предизвикателство за всички голфъри.

Общо 42 отбора премериха сили, в опит да победят Президентския отбор на клуба, който беше представен от г-н Николай Калоянов – Президент на голф клуб „Пирин”, и Александър Евтимов – клубен шампион за 2015 година. Голфърите играха формат two-ball better ball, с главно грос класиране и награда за победителите в нетно класиране.

15-годишният Раяй Стайков, който е част от българския национален отбор по голф, заедно с брат си - 12-годишния Денис Стайков, завършиха със значителна преднина пред останалите участници, в това число и отбора на Президента. В грос класирането, те завършиха първи с резултат от 69 удара. На второ място в грос класирането се наредиха Владимир Михайлов и Димитър Савов, който също е част от националния отбор по голф на България. Те завършиха с отборен резултат от 76 удара. Третото място бе спечелено от македонския отбор на Илия Остойчич и Игор Стоименов, с отборен резултат от 78 удара.

Нетното класиране бе спечелено от отбора на Христо Божиков и Калоян Касабов. Те завършиха с резултат от 64 нетни Стейбълфорд точки. Специална награда за Най-дълъг първоначален удар на 9-та дупка на Корс Б, в Пирин Голф и Кънтри Клуб, спечели Стефан Гюрджеклиев, а наградата за Най-близо до дупката грабна шампиона на клуба – Александър Евтимов, чиято топка падна на 1,42м от флага на 6-та дупка на игрище Пайн Корс.

С надпреварата за Президентската купа приключи турнирният сезон за Пирин Голф и Кънтри Клуб за 2015 година, но игрището остава отворено за игра и през зимата, за всеки един, който има желание да се наслади на игра на голф или просто да потренира на отворения целогодишно Драйвинг рейндж.

Прочетена 1140 пъти