Въпроси и отговори свързани с Местни данъци и такси


Какво е необходимо за бракуване на МПС?

Необходимо е да донесете талона на МПС, след като сте го бракували в КАТ Благоевград. Копие от талона се предоставя в сградата на ул. "Възраждане" № 20. Данък МПС дължите до месеца в който е бракуван автомобила.

Какво да направя при продажба на МПС?
Трябва да предоставите копие от договора за продажба на МПС в сградата на ул. "Възраждане" № 20.

Какво да направя при покупка на МПС?
Трябва да предоставите копие от договора за покупка, копие на големия талон от КАТ, да попълните декларация по чл.54, да се представи квитанция за платен местен данък – 3 % сградата на ул. "Възраждане" № 20. Образец на декларацията ще получите на място

Как да се освободя от такса сметосъбиране и сметоизвозване при условие, че не живея там и не стопанисвам имота си в Община Разлог ?
За всички имоти се начислява такса за депо и чистота. С декларация се освобождава само таксата за сметосъбиране и сметоизвозване.
Имоти в община Разлог се освобождават от сметосъбиране и сметоизвозване, като се подаде Декларация за освобождаване до края на текущата година и важи само за една година – следващата.
Декларацията може да се изтегли за попълване, да се разпише и да се изпрати по пощата на адрес: гр. Разлог, ул. "Стефан Стамболов" 1 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Декларация за освобождаване на част от таксата за битови отпадъци можете да намерите в подраздел Административни услуги /Дирекция "Приходи"

Image

ОБЩИНА РАЗЛОГ

Официален уеб сайт
ОБЩИНА РАЗЛОГ © 2020 Всички права запазени.