Сряда, 29 Януари 2020 08:53

НАЙ-МЛАДАТА ПИСАТЕЛКА В РАЗЛОГ – ЕВГЕНИЯ ГАРАБИЙСКА НА СРЕЩА С КМЕТA НА ОБЩИНА РАЗЛОГ- ИНЖ. КРАСИМИР ГЕРЧЕВ

Написана от 

Писането е един от начините за опознаване на света, родното място и себе си. Чрез него могат да се предадат мисли, възгледи, отношението към живота, реалността. И всеки пишещ създава свой собствен художествен свят, с който всеки читател ще се съгласи и ще го приеме.
16 годишната Евгения Гарабийска написа своята първа книга и показа, че човек може да бъде значим, като свърже мечтите си и това което иска да бъде, с истории от своя град, махала и хора. В своята книга „ Да запазим българското“, младото момиче е събрало интересни факти от историята на града, формирането на кварталите. В книгата тя описва значението на стари и малко познати диалектни думи, разказва увлекателни лични истории на възрастни хора от града. „Разложанче да се наричам – първа радост е за мене“ – това е мотото на младата авторка, която вече обмисля идеите си за издаване на втора книга.
Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев се срещна с младата авторка. Той поздрави Евгения за прекрасното начинание и изрази надежда младите хора да бъдат активни и креативни.
„Млади, талантливи хора са нужни в динамичното ни настояще. Благодарност заслужават тези, които съхраняват родния ни език и вдъхновяват поколенията. Със своята книга, Евгения стана истински образец на родолюбие, смелост и пример за разложани. Създаването на условия за самореализация на младежите, развитие на интелектуалния и творчески потенциал е основен приоритет в управлението на Община Разлог. „ – коментира още инж. Герчев

Прочетена 255 пъти