Сряда, 09 Януари 2019 14:46

Програмата за енергийната ефективност на училищата дава добри резултати.

Написана от 

Във връзка с метеорологичните прогнози и застудяването в страната, днес, инж. Красимир Герчев извърши проверка на място на температурите в част от учебните заведения в град Разлог. Сградите на училищата са добре отоплени и в тях протича нормален учебен процес. Кметът е изключително доволен от показателите, най-вече от резултатите от приложените мерки за енергийна ефективност. По проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог - сгради на образователната инфраструктура” освен топлинно изолиране на  външните стени са приложени пакети от енергоспестяващи мерки за подобряване на енергийните характеристики на сградите. Училищната мрежа разполага и с най-ново поколение кондезационни котли.

В СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ е направен и ремонт на системата, която отоплява басейна и планът на ръководството е през месец март той да отвори врати. В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство продължава работата по прилагане на мерките за енергийна ефективност. Междувременно са доставени нови машини, които улесняват и подобряват учебния процес.

„Цялостното изпълнение на проекта доведе до достигане на по-висок клас на енергопотребление в училищната мрежа. Изключително важно е, че прилагането на мерките за повишаване на енергийната ефективност доведе до намаляване на разходите за енергия в училищата.  По-високо ниво на енергийна ефективност пряко допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено за намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог.“ Коментира кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев.

Изпълнението на проекта е продължение на  целенасочената политика на Община Разлог за инвестиции в образователната инфраструктура.

Прочетена 68 пъти