Четвъртък, 01 Ноември 2018 08:16

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!!!

Написана от 

Днес отбелязваме един от най - светлите дни в календара, посветен на делото и паметта на безбройните народни будители, които са оставили след себе си светъл отпечатък в историята ни. През вековете редица личности са били наши будители и предводители в битките за свобода, независимост, обединение, запазването на културни ценности и жив български дух.

Благодарение на тях, днес ние имаме писменост, имаме духовна независимост, имаме примери, които трябва да следваме и предаваме на нашите деца. Наш дълг е в този забързан, съвременен свят да продължим да намираме и самите ние да бъдем будители за нашите деца, за обществото.

Думата „будител“ съдържа в себе си действеност и национално самочувствие, високи цели и принципи, които да следваме с търпение и вяра. Днешните будители са хилядите просветни и културни дейци, учителите на България, както и радетелите на българското слово и дух по всички кътчета на света.

Днешният празник съхранява националното ни самочувствие и ни задължава да мислим за трайната и светла бъднина на България!

Прочетена 134 пъти