Четвъртък, 11 Октомври 2018 08:31

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, РАЗЛОГ!

Написана от 

Освобождението на Разлог е жадувано и дългоочаквано. Смисълът на Деня на Разлог е да си спомним за нашите предци, за хората, които са извоювали свободата. В забързаното ни ежедневие често забравяме факти и събития от миналото, хората, загинали за свободата на нашия край. Забравяме за тези, които са възстановили града, работили са за неговото благополучие – достойни българи, възкресили Разлог от пепелта.
Трябва да помним, че свободата не ни е дадена даром, а е извоювана. Трябва да помним хората, които дадоха живота си, за да заживеят нашите предци свободно, за да живеем и ние днес свободни като български граждани. Трябва да помним миналото, за да вземем правилните решения за бъдещето.
Историята е пазител на паметта на един народ. Важно е да съхраним обективната историческа памет и да я предадем на поколенията.
Пожелавам на всички жители и гости на Разлог да бъдат здрави, да гледат позитивно и оптимистично напред. Нека всички заедно да продължим да превръщаме Разлог в място, където нашите деца ще градят своя дом и ще се създадат семейство.Бъдещето на Разлог са неговите млади жители.
Честит празник!
Бъдете живи и здрави!
Инж. Красимир Герчев
Кмет на Община Разлог

Прочетена 187 пъти