Събота, 03 Март 2018 19:44

Днес е националният празник на Република България. С празнично шествие и армейска част Разлог отбеляза 140 години от Освобождението на България

Написана от 

Стотици деца от ДГ „Радост“ и училищата в Разлог преминаха под шпалир от факли, като в ръцете си държаха балони в цветовете на българското знаме. В празничното шествие се включиха учители и самодейци от НЧ 15.09.1903-1090г. Почетен караул на Щаб на Българската армия от поделението в гр. Благоевград проведе тържествената церемония за националния празник. Почит към българските възрожденци и революционери, които са дали живота си за отвоюването на Свободата на България поднесоха стотиците жители, ученици, общественици, гости на града с минута мълчание и падане на колене. В знак на признателност венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, Община Петрич, общински съветници, културни дейци, политически партии, признателни граждани. В празничната програма се включиха още Духовият оркестър и Мажоретния състав към читалището в Разлог, деца от всички училища в града, ДГ „Радост“, Уляна Тумбева, Александра Бучкова и ансамбъл „Перун“.
Под звуците на Ботевия марш заблестя небето над Разлог от празнична заря, а Огънят на Свободата /т.н. гаре/ грейна със силата на щастието, вярата и стремежа на свободния дух.

Прочетена 734 пъти