Четвъртък, 30 Ноември 2017 09:29

На 7 декември в Разлог ще грейнат коледните светлини. Община Разлог се подготвя трескаво за Коледно-новогодишните мероприятия и Новогодишния кукерски карнавал на 1 януари

Написана от 

Кметът на Община Разлог ще запали светлините на коледното дръвче в центъра на града на 7 декември. Тържеството за запалването на светлините ще започне в 17.30 часа, а малки и големи ще могат да се насладят на интересната коледна постановка „Коледари-сурвакари“ на Общински куклен театър-Благоевград.
Заедно с коледното дръвче, празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на гр. Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на град Разлог.
На 1 декември от 18.30 ч. в салона на читалището в Разлог ще се проведе Коледен концерт. В него ще вземат участие „Огражденска четворка“ , Танцов ансамбъл „Перун“ и Танцов клуб „Рилска самодива“. На 14 декември от 16.30 часа в Многофункционалната зала на читалището ще се проведе детски коледен концерт и посрещане на Дядо Коледа.
Един от най-дългочаканите моменти през годината в Разлог е Новогодишният кукерски карнавал. Той се провежда на 1 януари, а началния час е 10.30 ч. В него ще вземат участие всичките седем квартала на град Разлог, които ще представят обичая по гонене на злите сили. С настъпването на новата година във всеки човек заживява надеждата за новото по-добро начало, вярата в бъдещите дни и желанието да ги изживеем заедно, щастливо и мирно. Именно затова 1 януари е толкова важен за жителите на Разлог-този ден дава възможност на всеки да се откъсне от лошото и да продължи през Новата година зареден с доброта и сила за постигане на мечтите.

Прочетена 406 пъти