Събота, 14 Октомври 2017 10:57

В Разлог започнаха мероприятията, посветени на празника на града. Старт даде XXII-то Републиканско състезанието по приложно колоездене

Написана от 

Над 30 участника от 6 отбора демонстрираха своите умения по приложно колоездене на Централния площад в Разлог. Всички те са призьори от републиканските шампионати срещу звездите от Европейския шампионат 2017 г. Състезателите са на възраст между 10 и 12 години и са от градовете Силистра, Берковица, Първомай, Челопеч и Разлог. Някои от тях съвсем скоро се състезаваха за отбора на СБА в 32-ия Европейски шампионат за деца велосипедисти в Албания. Съдии на тазгодишния турнир са инж. Христо Ангелов от София и Снежана Зайкова от Разлог. Поздрав към всички участници отправи кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев като пожела преди всичко крепко здраве и сили, за да могат и занапред да участват в шампионатите в страната и чужбина. Инж. Герчев сподели също, че състезанието по приложно колоездене е добър старт на мероприятията за празника на град Разлог, защото младостта и спорта са от голямо значение и са приоритет за Община Разлог, затова трябва да бъдат поощрявани. На състезанието присъстваха инж. Венцислав Гърменов-зам.-кмет, Атанас Орозов-председател на НЧ „15.09.1903-1909“, учители, директори на училища и др.
Организатори на състезанието са Община Разлог, СБА-гр. Разлог, Направление „Пътна полиция“, АК „Север“, НДПК „Младежта за безопасност на движението“, ПГ по Транспорт-гр. Разлог.

Прочетена 468 пъти