Четвъртък, 14 Септември 2017 11:51

Българският строителен предприемач от световен мащаб Игнат Канев на посещение при кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев

Написана от 

Игнат Канев е роден в с. Горно Абланово, Русенска област. От 1951 г. живее в Канада. Установява се в Торонто, където започва работа в строителния бизнес. Първоначално строи малки къщи за новопристигащите имигранти. Пет години по-късно, през 1956 г., основава там първата си строителна фирма. През 2002 г. Игнат Канев е награден с орден „Стара планина първа степен“, през 2010 г. е награден с ордена на Онтарио, а през 2016 г. с една от най-високите награди в Канада-Ордена на Канада. Към днешна дата г-н Канев е един от най-успелите предприемачи на световно ниво. Собственик е на 6 голф игрища и голяма строителна фирма в Канада. Управител е на благотворителна фондация, носеща неговото име. Фондацията изпълнява голяма даритерска дейност, предимно за здравни и учебни цели, както и за утвърждаване на православната църква.
Г-н Игнат Канев е на посещение в Разлог по покана на инж. Красимир Герчев, а визитата му е част от обиколката в региона, както и на „Пирин голф енд кънтри клуб“. Г-н Канев и инж. Герчев разговаряха за перспективите за развитие на региона. В кабинета на кмета на Разлог, българският предприемач сподели детайли от своята работа и опита си, натрупан в Канада, както и своите положителни впечатления от Разлог и региона, забележителностите и красивата природа, потенциала за развитие и възможност за осъществяване на различни видове дейност.
Предприемачът покани градоначалника на Разлог да посети компанията му в Канада, за да представи своя труд и резултата от него и как работата му се реализира в съвременните икономически условия. Въпреки че живее в Канада от много години, той поддържа силна връзка с България. В знак на уважение инж. Герчев подари на г-н Канев герба на Община Разлог за принос в дарителската и благотворителна дейност за България, както популяризирането на родината си по света.

Прочетена 303 пъти