Петък, 21 Април 2017 13:26

Кметът инж. Красимир Герчев присъства на конференция, посветена на 100-годишнината от създаването на Разложката гимназия

Написана от 

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който е бивш възпитаник и знаменосец на Разложката гимназия, уважи ученици и учители по повод юбилея на учебното заведение. На проведената в Многофункционалната зала на читалището в Разлог конференция под наслов „Вчера, днес и утре“ бяха представени доклади от самите ученици, показващи ретроспекция на училището през годините. Възпитаниците на СУ „Братя Каназиреви“ обобщиха постиженията и презентираха по интересен начин историята на своето училище, като изтъкнаха и видните личности, които са получили своето образование в него като Никола Парапунов, , Никола Напцаров, актьорът Димитър Герасимов и др. Едни от най-добрите учители през годините също бяха споменати-Невена Герчева, Афродита Андреева, писателят Благо Прангов и много други. Изследователската работа по издриването на всички имена на учители и видни и звестни личности, учили в гимназията продължава. Резултатът от проучването ще бъде представен в специална конференция. Учениците изтъкнаха необходимостта информационните технологии да бъдат застъпени повече в учебния процес. В дейността на училището се развиват различни мероприятия и събития, което налага ученици и учители да бъдат партньори за успешното реализиране, което дава ясна визия за напредъка на взаимоотношенията и постиженията на училището.
Инж. Красимир Герчев пожела на всички, свързани с името на Разложката гимназия, просперитет и сили за нови начинания и още успехи.

Прочетена 256 пъти